tisdag 17 februari 2009

Träffat fina briarden igen

Ikväll hade jag en gammal favorit på besök! Den fina briarden som nu hunnit fylla 1 år! Hans matte och husse har bokstavligt talat händerna fulla av hund! Han är högt och lågt och har mycket höga förväntingar på precis allt och alla runtomkring och detta kan bli ganska så jobigt när han flänger och drar för att komma fram till allt som kanske skulle kunna bli kul! Han har ett hjärta av guld men behöver lära sig lite struktur och att "be om lov" innan han flänger iväg.
Vimöttes i paddocken och jag visade lite självbehärskningsövningar med en leksak. Han tyckte det var jättesvårt att inte bara kasta sig över den men då han nsåg att på detta viset hände ju absolut ingenting började han tänka till. Han gjorde sitt allra bästa och lýckades till slut att klara av att faktiskt sluta tjata, hoppa och fjanta och vips, två härliga ord som heter "Ta den" släppte lös besten! :) Djäklar vilken lek han erbjöd! Där ligger mina hundar helt klart i lä! Det var svårt att släppa på tack men det var ju enda sättet att få igång leken igen så till slut gjorde han en mental kraftansträngning och lyckades med detta också.
Vi tränade på att gå emot en skål med underbart godis utan att dra, att sitta bunden utan att flänga mot den som närmade sig med mera. Han är stor hårig och aldeles ljuvlig och jag hoppas att matte och husse har lite att fixa med hemma tills näst gång!

Inga kommentarer: